GRONINGEN WERKT SLIM

Onze missie is om ondernemers in de gehele provincie Groningen te ondersteunen in hun duurzame ambities richting energieneutraal ondernemen. Want wist u dat alleen al in de gemeente Groningen maar liefst 50% van de energie wordt verbruikt door bedrijven, instellingen en organisaties? Via de Monitor Klimaatbeleid worden CO2-metingen van alle bedrijven in de gemeente Groningen gemeten. Voor inzicht in deze CO2-monitor klikt u hier.

De adviseurs van dit duurzaamheidsplatform, een initiatief van de vier Groninger bedrijvenverenigingen ZuidOost, WEST, VBNO en GCC, de gemeente Groningen en provincie Groningen, geven onafhankelijk advies en zetten hun kennis en netwerk voor u in. Ook werken zij samen met kennisinstellingen, zoeken ze samen naar innovatieve oplossingen en starten projecten. Zo werken ze met ondernemers en bestuurders dagelijks aan de ambitie om bedrijven CO2-neutraal te laten opereren. Klik hier voor kennismaking met ons team en neem contact op om samen te verduurzamen.

Lees onderstaand de statements van onze betrokken partners.

Onze missie

Groningen Werkt Slim informeert, faciliteert en stimuleert  bedrijven en instellingen om actief aan de slag te gaanan met duurzaam ondernemen. Het einddoel is het CO2-neutraal maken van – combinaties van – bedrijven in de gemeente Groningen en de provincie Groningen.

Ontvang tot €300 digitaal geld om je bedrijfspand te verduurzamen

700 Groninger ondernemers ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de Groningen Werkt Slim-app. Via deze app kunnen MKB’ers tot maximaal €300 aan digitaal geld ontvangen, te besteden aan energiebesparende producten of diensten bij lokale bouwmarkten en energiefixers. Ontvang je geen brief maar denk je wel recht te hebben op deze regeling? Geen zorgen! Je kunt eenvoudig een aanvraag indienen via de app.

DOWNLOAD THE APP

Duurzame doelen 2024

Zet nu de eerste stap naar een duurzamere toekomst voor jouw bedrijf in 2024 en stel duurzame doelen op. Begin klein, betrek je medewerkers en werk samen aan een positieve impact op het milieu en de maatschappij. Vraag bijvoorbeeld een gratis warmtescan bij ons aan, daarmee ontdek je snel waar warmte uit je bedrijfspand verloren gaat en waar het zinvol is om bijvoorbeeld extra isolatie aan te brengen of andere maatregelen te nemen.

MEER INFO OP:

MEER INFO