VNG Jaarcongres 2023 in Groningen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert haar jaarcongres volgend jaar op 13 en 14 juni 2023 in Groningen. Dat is bekend gemaakt in Hoorn, waar de regio Westfriesland het congres dit jaar organiseert. Het is een unieke kans voor de metropoolregio Groningen om de beslissers in het openbaar bestuur, van wethouders tot de minister van Binnenlandse Zaken, mee te nemen in de kansen en opgaven van deze regio. Het congres is daarmee het grootste van Nederland. De belangrijkste locaties voor de ontvangst van de deelnemers zijn MartiniPlaza, het Forum en de Martinikerk.

‘Metropoolregio Groningen is koploper’

Burgemeester Koen Schuiling: ‘We willen niet alleen laten zien wat de stad in huis heeft, maar ook de regio gaan betrekken.  De metropoolregio Groningen is koploper in een aantal grote transities en dat zetten we graag voor onze collega’s in de etalage. Voor onze regio is dit congres een unieke kans om alle beslissers in het openbaar bestuur mee te nemen in de kansen en opgaves waar we voor staan.’

Uitstraling

Ervaring van andere organiserende gemeenten leert dat het VNG Jaarcongres een grote uitstraling heeft. Het biedt een unieke kans om gemeente en regio landelijk voor het voetlicht te brengen. Niet alleen bestuurlijk en inhoudelijk, maar ook horeca, middenstand en toerisme profiteren van een dergelijk congres. In de voorbereiding naar het congres wordt daarom actief met deze branches contact gezocht en samengewerkt. De kosten voor het congres worden gedragen door de VNG en de gastregio. Hiervoor wordt nog een geactualiseerde begroting gemaakt.

Meer informatie

Lees het bericht van de gemeente Groningen (inclusief filmpje met stadsdichter Myron Hamming):

Zie ook