uitnodiging bijeenkomst ondernemers alert

Hennep ● Drugs ● Huisvesting ● Onduidelijke bedrijvigheid

Ondermijning is moeilijk zichtbaar, maar komt (helaas) ook voor in Midden-Groningen. Corona stopt criminelen niet; juist integendeel! Criminelen hebben een neus voor ondernemers die het zwaar hebben. Als ondernemer ben je zelf niet alleen kwetsbaar, maar ook de directe omgeving. Je draait op voor schade en je bedrijf/woning kan worden afgesloten. Daarom is het belangrijk om hiervan melding te doen.
Wil je weten hoe je signalen kunt herkennen en hoe je hiervan (anoniem) melding kunt doen? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Ondernemers Alert!’.

Datum: Maandag 27 september 2021
Locatie: Huis van Cultuur en Bestuur, Hoogezand

Tijdens ‘Ondernemers Alert!’ krijg je een beeld van ondermijnende criminaliteit, op welke manieren dit plaatsvindt en welke schade jij en de directe omgeving hiervan kunt ondervinden. Daarnaast delen twee ervaringsdeskundigen – die onbedoeld in contact kwamen met criminelen die misbruik maakten van hun onderneming – hun persoonlijke verhaal. Ook kun je die avond een kijkje nemen in de ondermijningscontainers. Hierin vind je aanwijzingen en materialen van verschillende soorten van producties, waaronder: cocaïne (persen en uitwassen van coke), hennepteelt (kwekerij en illegale stroomaansluitingen) en synthetische drugs (lab).

Ondernemers Alert! bijeenkomst over ondermijning
In samenwerking met:

uitnodiging bijeenkomst ondernemers alert

Uitnodiging bijeenkomst Ondernemers Alert!

Op maandag 27 september, 19.30 uur organiseert Midden-Groningen in samenwerking met Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid de avond Ondernemers Alert! De bijeenkomst vindt plaats in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Ondermijning is moeilijk zichtbaar, maar komt helaas ook voor in Midden-Groningen. Corona stopt criminelen niet; juist integendeel! Als ondernemer bent u niet alleen zelf kwetsbaar, maar ook de directe omgeving. Wilt u weten hoe u signalen kunt herkennen? Kom dan naar de bijeenkomst Ondernemers Alert! en neem een kijkje in de ondermijningscontainer, waar u aanwijzingen en materialen van o.a. hennepteelt, cocaïne en synthetische drugs kunt vinden. Aanmelden is verplicht voor deelname, u kunt zich aanmelden via evenementen@midden-groningen.nl. Wilt u bij aanmelding aangeven of u de ‘ondermijningscontainer’ voor of na de bijeenkomst (met Groep A of Groep B) wilt bezoeken. Geef u snel op, want vol is vol. Kiest u voor groep A, dan bent u om 18.30 uur welkom in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Programma

18:30 uur Bezoek ondermijningscontainers (door groep A)
19:00 uur Inloop met koffie/thee
19:30 uur Openingswoord vanuit gemeente Midden-Groningen
19:45 uur Presentatie ondermijning: ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’, door Paul van der Weiden, adviseur Lokale Veiligheid van het CCV/Platform Veilig Ondernemen
20:30 uur Ervaringsdeskundige Roy Verweij, ondernemer van het bedrijf SilverVast
20.50 uur Ervaringsdeskundige Neeltje v.d. Brand, ondernemer van het bedrijf ToNeeltje
21.05 uur Afsluiting
21.10 uur Bezoek ondermijningscontainers (door groep B)

Aanmelden
Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar:
evenementen@midden-groningen.nl. Graag erbij vermelden of je in groep A of B de ondermijningscontainer bezoekt. Let op: vol = vol.