Midden-Groningen: Nieuwe ondernemersvereniging

In 2018 is het bestuur van Park Management Midden-Groningen (kortweg PMMiG) een zoektocht begonnen naar het nut en de noodzaak van de vereniging. De aanleiding was een slinkende aanwezigheid van leden op de bijeenkomsten.

Voorzitter Michiel van der Stel geeft aan: “We hebben met een aantal grote en kleine ondernemersverenigingen van Midden-Groningen een inventarisatie opgestart. Met financiële steun van de EBG hebben we een degelijk onderzoek kunnen doen.
Gaandeweg het proces hoorden we dat van de 16 ondernemersverenigingen in Midden-Groningen een zeer grote meerderheid moeite heeft met het organiseren van goed bezochte bijeenkomsten en het vinden van enthousiaste bestuurders. Een deel had ook nog slechts een of twee bestuurders.”
Secretaris Klaas Boer vult aan dat aan alle besturen en leden van de diverse verenigingen is gevraagd om aan dit onderzoek deel te nemen. Alleen dan konden we te weten komen wat ondernemers verwachten van een vereniging.

Daar is een top 5 uitgekomen: 1. Groter netwerk, 2. Kennis delen, 3. Belangenbehartiging, 4. Inkoop voordeel, 5. Meer actie. Belangenbehartiging is natuurlijk veel makkelijker als je een groot deel van de ondernemers van de gemeente vertegenwoordigt!
We wilden dit samen met andere verenigingen oppakken. Nu, 2 jaar later, zien we dat de uitdagingen voor besturen en leden alleen maar groter worden.”

PMMiG gaat op in de nieuwe vereniging met de alleszeggende naam Ondernemersvereniging Midden-Groningen. Kortweg OverMG. De website zal straks ook te vinden zijn op OverMG.nl . Bij de nieuwe verenigingen kunnen individuele ondernemers maar ook complete ondernemersverenigingen aansluiten.

Op 27 december gaan de oprichtingsbestuurders naar de notaris om de vereniging op te starten. Omdat PMMiG haar complete kas in de nieuwe vereniging inbrengt, hebben de leden van deze vereniging het voordeel dat ze het eerste jaar geen contributie hoeven te betalen en kunnen gaan ervaren hoe het ze bevalt.
Contactgegevens van de nieuwe Ondernemersvereniging Midden-Groningen zijn te vinden op www.overMG.nl