Loket zelfstandigen in coronatijd

Beste ondernemers in Midden-Groningen,

Voor ondernemers is december vaak een drukke maand. En dan komt er slecht nieuws. Opnieuw gaat ons land op slot en opnieuw gebeurt dit vlak voor Kerstmis en de jaarwisseling. Alle niet-essentiële winkels, horeca en culturele instellingen moeten hun deuren voor publiek gesloten houden. Ook sportscholen, nagel- en schoonheidssalons en kappers worden door deze lockdown hard getroffen. Ondanks deze zware tijd, is het een inspiratie om te zien hoe u er het beste van maakt. Met al uw ondernemerskracht, inventiviteit en creativiteit schakelt u over naar afhaalkerstmenu’s, bel & bestel en andere creatieve oplossingen. De coronapandemie laat sporen achter in het bedrijfsleven. Als gemeente proberen we u de nodige steun te bieden waar mogelijk. Het ‘Loket zelfstandigen in coronatijd’ staat voor u klaar, biedt u een luisterend oor en denkt met u mee over uw bedrijf. Maar ook met andere vragen kunt u bij medewerkers van de gemeente terecht.

Ondanks deze zware periode wens ik u fijne feestdagen en een voorspoedig 2022. Ik hoop van harte dat we in het nieuwe jaar ons normale leven weer kunnen gaan oppakken.

José van Schie
Wethouder economische zaken en detailhandel
Gemeente Midden-Groningen

Loket zelfstandigen

Het is een bijzondere tijd voor zelfstandigen. Als gevolg van corona worden opdrachten afgezegd, evenementen geannuleerd en bedrijven moeten soms noodgedwongen stoppen met hun activiteiten. Er zijn regelingen opgetuigd, verlengd en weer aangepast. Inmiddels is duidelijk dat zelfstandigen hulp kunnen gebruiken. Voor deze zelfstandigen heeft de gemeente Midden-Groningen een loket ingericht, waarbij in een gesprek bekeken wordt wat er nodig is. De werkwijze is eerst luisteren, dan ondersteunen. De ondersteuning is vooral gericht op hulp bij geldzorgen, het versterken van de onderneming en bij het vinden van andere inkomstenbronnen. Het loket is er voor iedere zelfstandige en de partner, ongeacht of iemand recht heeft (gehad) op Tozo, TONK, TVL, TOGS, NOW en andere regelingen. Het loket is dagelijks bereikbaar via loketzelfstandigen@midden-groningen.nl of 0598-373700.