Berichtgeving in: Gemeente Midden-Groningen

Fairtrade Midden-Groningen

Gepubliceerd op: 27.3.2021

Fairtrade Midden-Groningen

Eerlijke handel met reële prijzen. Klinkt vanzelfsprekend, maar in ontwikkelingslanden is het dat voor ondernemers vaak niet. Door Fairtrade producten te gebruiken, te verkopen of te serveren, bevordert u niet alleen eerlijke handel, maar speelt u ook in op de vraag naar eerlijke producten.

De gemeente Midden-Groningen wil een Fairtrade Gemeente worden om eerlijke handel extra onder de aandacht te brengen. Daarvoor moet aan een aantal eisen voldaan worden. De gemeentelijke organisatie zelf bijvoorbeeld moet Fairtrade producten inkopen. Van andere sectoren in Midden-Groningen wordt verwacht dat ze Fairtrade producten gebruiken en verkopen. Om informatie daarover te verzamelen, is door de gemeente een korte vragenlijst* opgesteld. Het invullen ervan duurt nog geen 3 minuten. Wilt u de tijd nemen om de enquête in te vullen? Alvast hartelijk dank daarvoor.

Gebruikt of verkoopt/serveert u geen Fairtrade producten, terwijl u dat mogelijk wel zou willen? Wilt u een bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Fairtrade in onze gemeente? Neem in dat geval contact op via fairtrade@midden-groningen.nl.

Aanvullende informatie over Fairtrade op www.midden-groningen.nl/duurzaamheid-en-energie > Fairtrade.

* Mocht de link niet werken: https://tinyurl.com/yfzpaxxd