๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—ณ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜ ๐—บ๐—ธ๐—ฏ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐˜‚๐—น๐˜€

๐—ก๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ, ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ท๐—ฎ๐˜€: ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฟ ๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—ณ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜ ๐—บ๐—ธ๐—ฏ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐˜‚๐—น๐˜€

Het doel van het Groninger Groeifonds? Groningen een economische impuls geven, met primaire focus op het noordelijke deel van Groningen. Al vanaf 2016 kunnen Groninger bedrijven aankloppen voor ondersteuning in de vorm van risicodragend kapitaal. Voorheen bekend als het GROEIfonds, was het zeven jaar na oprichting tijd voor een nieuwe naam, stijl รฉn team. Het Groninger Groeifonds wordt sinds het najaar van 2022 door investeringsmanager Emma Schakel en Gijs Vermeer bestierd.

Gijs en Emma gaven in november aan magazine de NOMMER vanย NVNOMย al een interview over hun nieuwe rol: โ€˜We verwelkomen iedereen met groeiplannen, alles van energietransitie tot een restaurant met kansen om uit te breiden, als het maar om het zinvol vergroten van de economische activiteit gaat.โ€™ Voor wie? โ€˜Kort gezegd: het mkb in Noord-Groningen, maar dan echt heel breed. De aandacht ligt minder op de internationale reuzen aan de Eemshaven, maar meer op het regionale mkb. Het belangrijkste is dat je ons altijd kan vinden en benaderen, graag zelfs. Als het niet past, kunnen we je misschien doorverwijzen naar een andere financier, of naar een andere ondernemer in ons kloeke netwerk die je stoute plannen ineens vleugels kan geven. Goed om te weten: het GROEIfonds werkt nooit solo als financier. Er moet altijd sprake zijn van de toegevoegde waarde van aanvullende financiering. Een cofinancier vinden is zelfs een harde eis. โ€™De kracht van hefboomwerkingโ€™ noemen we dat wel. Met ons netwerk kunnen we je misschien ook helpen bij het vinden van een passende cofinancier.โ€™ โ€˜Het mooie is namelijk dat onze belangstelling voor een product of idee ook weer andere financiers aantrekt. Die trekken we dan ook over de streep!โ€™

Meer weten over de mogelijkheden van het Groninger Groeifonds? Bezoek de website:ย https://lnkd.in/d3ktZygย of neem direct contact op metย Emma Schakelย ofย Gijs Vermeer.

 

Ik heb financiering van maximaal โ‚ฌ1.000.000 nodig en zoek een financier die durft

Geld nodig om te starten, groeien, innoveren ofย uit te breiden?ย Het Groninger Groeifonds van de Economic Board Groningen en Provincie Groningen is een laagdrempelig en aantrekkelijk fonds voor ondernemers.ย Het fonds durft meer risico te nemen dan andere financiers en zorg op die manier voor het aantrekken van extra financieringspartijen.

 

Het Groninger Groeifonds durft meer!

Het Groninger Groeifondsย biedt achtergestelde leningen voor of neemt een aandeel in bedrijven die in Noord-Groningen gevestigd zijn, zich daar willen vestigen of plannen met een aantoonbare economische impact in de regio hebben. Waar anderen risicoโ€™s zien, ziet dit fonds kansen. Heb je een goed businessplan en durven andere financiers geen of niet genoegย geld te lenen? Wij gaan verder waar anderen stoppen! Omdat ons fonds het grootste risico neemt en daarmee vertrouwen geeft, durven andere geldschieters ook in te stappen. Zo helpen we je plannen waar te maken.

Voor wie?

  • Voor wie in Noord- of Midden-Groningen gevestigd is, of zich hier graag wil vestigen;
  • Voor kleine, grote, jonge en bestaande bedrijven;
  • Voor alle sectoren;
  • Voor bedrijven met een goede businesscase.

Het Groninger Groeifonds financiert met aandelen of achtergestelde leningen tot โ‚ฌ 1ย miljoen. Het fonds financiert nooit alleen, de ondernemer en/of een andere investeerder moet ook participeren: co-financiering.

Hoeveel kan ik lenen?

Wij financieren of participeren tot een bedrag van โ‚ฌ1ย miljoen. Leningen zijn bij het Groninger Groeifonds maatwerk, daarom bekijken we per situatie wat het meest passend is. Dat geldt voor onder meer rentepercentage en terugbetaaltijd in het geval van een lening.

Het Groninger Groeifonds helpt groeien

Het Groninger Groeifonds is er voor ondernemers met plannen in de volgende gemeenten: Het Hogeland, Eemsdelta, Midden-Groningen, Oldambt en voormalig gemeente Ten Boer. Voor starters en bestaande ondernemers die hier al gevestigd zijn of dat willen doen. Of jeย nou wilt starten, groeien, uitbreiden, innoveren of gewoon geld nodig hebt voor jeย bedrijf; als jeย een goed businessplan hebt en de investering extra bedrijvigheid of werkgelegenheid oplevert, ben jeย welkom bij het Groninger Groeifonds.

Over het Groninger Groeifonds

Het Groninger Groeifonds is hรฉt fonds van deย Economic Board Groningenย en Provincie Groningen waarmee het verschil wordt gemaakt in Noord- en Midden-Groningen. EBG jaagt met het fonds de economische groei aan ย en creรซert extra banen om zo te zorgen voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Meer informatie of een aanvraag indienen?

Neem contact op met investeringsmanagers Emma Schakel of Gijs Vermeer.

Emma Schakel

Emma Schakel

Investeringsmanager Groninger Groeifonds

+31611836374
schakel@groei-fonds.nl
Gijs Vermeer

Gijs Vermeer

Investeringsmanager Groninger Groeifonds

+31612038968
vermeer@groei-fonds.nl